Vårt kaffe

Både vårt filterkaffe och espressokaffe levereras av Love Coffee Roasters, ett lokalt rosteri i Lund som bara arbetar med specialkaffe.

Vad är då specialkaffe?

Kaffe av högsta kvalité där rättvisa förhållanden och hållbart jordbruk är självklarheter. Det handlar om att säkra en upplevelse av fantastiska smaker och dofter i världens kanske mest underskattade dryck.

found_tr

Foundation – Filterkaffe

Består av en blandning av 40 % El Salvador (tvättat), 40 % Brasilien (soltorkat) och 20 % Colombia (tvättat). Resultatet är ett fylligt kaffe med inslag av sötma, kakao, nötter och björnbär.


Tradition

Tradition – Espresso

Består av en blandning av 40 % Indonesien (delvis tvättat), 40 % Brasilien (hinnan borttagen men fruktköttet kvar under torkning) och 20 % El Salvador (tvättat). Resultatet är en kraftfull, robust och kryddig espresso med inslag av mörk choklad.

RebelRebel – espresso

Består av kaffe från 2 olika kooperativ i Etiopien. 70 % kommer från Kochere och är tvättat, resterande är från Chelba och är torkat tillsammans med fruktköttet, s k soltorkat. Resultatet är en frisk espresso med inslag av sötma, blåbär, persika, apelsin och kola.

Tvättat eller soltorkat kaffe?

Varje kaffebär består av en pergamentliknande hinna, fruktkött och 1-2 kaffebönor.

Det första steget efter plockning är torkning. Antingen kan bönan tvättas, då fruktköttet snabbt tas bort genom blötläggning och skrubbning. Eller också får fruktköttet vara kvar under torkning.

Detta ger en skillnad i smak. Tvättat har klarare smaker och framhäver syrlighet. Soltorkat får mer sötma från fruktköttet och är något fylligare.

lovecoffee

För mer information besök www.lovecoffee.se