Tårtor

tarta

Tårtor

Vi har flera olika tårtor att välja emellan. Vissa finns året om, andra efter säsong. Vad vi har som bakelse går i regel att beställa som tårta! Några tårtor går att ordna på en timme, andra behöver vi 2-5 arbetsdagars framförhållning.

Vi har alltid någon tårta i sortimentet som är bakad utan gluten och laktos.

Allergisk mot något? Det mesta som gluten, laktos, mandel, nötter, utan gelatin kan vi ordna! Med reservation för att allt tillverkas i samma lokal.

 

Sortiment

Valrhona Passion

Valrhona Passion

En klassiker vid det här laget! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, tryffel med mörk & ljus choklad och passionsfruktspuré samt mjölkchokladmousse, gjord på Valrhona Jivara 40 % choklad. Dekoreras med kakaogelé och bladguld.

Finns från 6 bitar.

Valrhona Hallon

Valrhona Hallon

För dig som älskar kombinationen hallon och mörk choklad! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, hallon crème med ljus & mörk choklad samt mörk chokladmousse, gjord på Valrhona Manjari 64 % och yoghurt för att lätta upp.

Finns från 6 bitar.

Cheesecake

Förändras efter säsong! Just nu saffran & mandarin!

Finns i storlek om 10 bitar.


Kolapaj

Kolapaj

Består av mördeg, mazarinmassa, kola med rostade hasselnötter, valnötter och mandlar samt en chokladcrème med 70 % och 80 % mörk choklad för att balansera det söta.

Finns i storlek om 12 bitar.
Med 5 arbetsdagars framförhållning kan vi göra andra storlekar som 6, 8 eller 10 bitar.

Skogsbär

Mousse på björnbär, hallon & blåbär, syltade björnbär med citrongräs & Tahiti vanilj, blåbärscrème och mandelmaräng.

Finns från 6 bitar.

 

Med lite framförhållning kan du även välja mellan:

Citronmaräng

Citronmaräng

En klassiker! Mandelmördeg, syrlig citron crème under marängtäcke! Kan beställas som tårta, senast 3 arbetsdagar före avhämtning.

Finns i storlek om 6, 8, 10 eller 12 bitar.

Prinsesstårta

Prinsesstårta

Här med rosa marsipan och 2 extra rosor.

En komplimang vi fick från en återkommande kund: ”Jag vill beställa den ovanliga prinsesstårtan som ni gör”. Vår ”ovanliga” prinsesstårta består av sockerkaksbotten gjord på 3 ingredienser; ägg, socker och vetemjöl. Lägger man till hallon, vaniljcrème med Tahiti-vanilj, vispad grädde och marsipan så får man en ovanligt god prinsesstårta.

Från 6 bitar och jämna bitar upp till 20 bitar, beställs senast 2 arbetsdagar före avhämtning.

Gräddtårta

Gräddtårta

Sockerkaksbotten gjord på 3 ingredienser; ägg, socker och vetemjöl. Vaniljcrème med Tahiti-vanilj samt vispad grädde. Du kan själv välja bär som ska vara i och som dekor: t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller kanske hjortron. Med reservation för säsong.

Från 6 bitar och jämna bitar upp till 20 bitar, beställs senast 2 arbetsdagar före avhämtning.