Konditoriet − med en fransk touch…

Vårt konditori

Allt som skapas i konditoriet är tillverkat med stor kärlek till råvarorna. Vi blandar vårt eget vaniljsocker, kokar vår egen marmelad och doppar gräddbullarna i finaste franska chokladen. Att vi använder äkta smör, Tahitivanilj och Valrhona choklad märks på smaken!

Den svenska konditoritraditionen är fantastisk! Mycket är unikt och det vore synd om det faller i glömska. Därför bakar vi klassiska bakverk, på riktigt smör och på recept som förr i tiden. Ett vaniljhjärta, eller toscakaka är fantastiskt goda i all sin enkelhet, där råvarorna får tala för sig själv.

När vi skapar bakelser utgår vi från de gamla klassiska recepten och kombinerar dem med ett djärvt och modernt nytänkande. Detta kryddar vi med influenser från det franska konditoriet. Resultatet blir en värld av välkända smaker på ett nytt, intensivt och välsmakande sätt.

Övrigt sortiment

Vi rostar och blandar vår egen musli, vi kokar marmelader, bakar en massa småkakor som tex kolasnittar, havrekakor och finska pinnar samt självklart pepparkakor och mandelmusslor kring jul.

Vi säljer naturligtvis vår egen helt magiska pepparkaksdeg och sätter vår egen saffranslag till försäljning i butiken tillsammans med allt annat gott på säsongens alla högtider.