Tårtor

tarta

Tårtor

Vi har flera olika tårtor att välja emellan. Vissa finns året om, andra efter säsong. Vad vi har som bakelse går i regel att beställa som tårta! Några tårtor går att ordna på en timme, andra behöver vi 3 arbetsdagars framförhållning.

Tårtor kostar från 35 kr/bit. Vi har alltid någon som är utan gluten och laktos från 45 kr/bit.

Våra råvaror är de bästa utan undantag. All choklad, över 1 ton om året, kommer från franska Valrhona. Vaniljen kommer från Tahiti. Smör och grädde är en självklarhet. Vi kokar vår egen sylt och mixar eget vaniljsocker. Inga kompromisser för den goda smakens skull.

Allergisk mot något? Det mesta som gluten, laktos, mandel, nötter, utan gelatin kan vi ordna! Med reservation för att allt tillverkas i samma lokal.

 

Sortiment

Valrhona Passion

Valrhona Passion

En klassiker vid det här laget! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, tryffel med mörk & ljus choklad och passionsfruktspuré samt mjölkchokladmousse, gjord på Valrhona Jivara 40 % choklad. Dekoreras med kakaogelé och bladguld.

Finns från 6 bitar och jämna bitar upp till 46 bitar.

Valrhona Hallon

Valrhona Hallon

För dig som älskar kombinationen hallon och mörk choklad! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, hallon crème med ljus & mörk choklad samt mörk chokladmousse, gjord på Valrhona Manjari 64 % och yoghurt för att lätta upp.

Finns från 6 bitar och jämna bitar upp till 46 bitar.

Cheesecake

Förändras efter säsong! Just nu Tahiti vanilj & Havtorn!

Finns i storlekar om 6, 8 och 10 bitar.


Kolapaj

Kolapaj

Består av mördeg, mazarinmassa, kola med rostade hasselnötter, valnötter och mandlar samt en chokladcrème med 70 % och 80 % mörk choklad för att balansera det söta.

Finns i storlek om 12 bitar.
Med 3 arbetsdagars framförhållning kan vi göra andra storlekar som 6, 8 eller 10 bitar.

Skogsbär

Mousse på björnbär, hallon & blåbär, syltade björnbär med citrongräs & Tahiti vanilj, blåbärscrème och mandelmaräng.

Finns från 6 bitar och jämna bitar upp till 36 bitar.

 

Med 3 arbetsdagars framförhållning kan du även välja mellan:

Citronmaräng

Citronmaräng

En klassiker! Mandelmördeg, syrlig citron crème under marängtäcke! Kan beställas som tårta, senast 3 arbetsdagar före avhämtning.

Finns i storlek om 6, 8, 10 eller 12 bitar.

Prinsesstårta

Prinsesstårta

Här med rosa marsipan och 2 extra rosor.

En komplimang vi fick från en återkommande kund: ”Jag vill beställa den ovanliga prinsesstårtan som ni gör”. Vår ”ovanliga” prinsesstårta består av sockerkaksbotten gjord på 3 ingredienser; ägg, socker och vetemjöl. Lägger man till hallon, vaniljcrème med Tahiti-vanilj, vispad grädde och marsipan så får man en ovanligt god prinsesstårta.

Från 6 bitar och jämna bitar upp till 20 bitar, beställs senast 3 arbetsdagar före avhämtning.

Gräddtårta

Gräddtårta

Sockerkaksbotten gjord på 3 ingredienser; ägg, socker och vetemjöl. Vaniljcrème med Tahiti-vanilj samt vispad grädde. Du kan själv välja bär som ska vara i och som dekor: t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller kanske hjortron. Med reservation för säsong.

Från 6 bitar och jämna bitar upp till 20 bitar, beställs senast 3 arbetsdagar före avhämtning.