Våra bakelser

Många olika bakelser har sett dagens ljus sedan vi öppnade i februari 2008! Sedan dess har vissa hunnit bli klassiker och andra återkommer varje säsong, ibland med uppdaterat utseende eller recept.

Vi försöker följa säsong så långt det går. Det innebär rabarber på våren, jordgubbar under sommaren och mycket choklad och exotisk frukt under vintern. Våra råvaror är de bästa utan undantag. All choklad kommer från franska Valrhona. Vaniljen kommer från Tahiti, smöret och grädden från våra svenska kossor såklart.

Allt vårt söta bakas på Klostergatan i centrala Lund av våra konditorer som alla är skolade i det klassiska hantverket som det faktiskt är. Har du frågor kring våra produkter eller ev. allergier finns vi alltid nära till hands för att bistå dig.

Allergisk mot något? Vi har alltid något i sortimentet som är utan gluten, laktos, mandel, nötter, gelatin, ägg! Med reservation för att allt tillverkas i samma lokal och inget går att garantera till 100 %.

Valrhona Passion

En klassiker vid det här laget! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, tryffel med mörk & ljus choklad och passionsfruktspuré samt mjölkchokladmousse, gjord på Valrhona Jivara 40 % choklad. Dekoreras med kakaogelé och bladguld.

Valrhona Hallon

För dig som älskar kombinationen hallon och mörk choklad! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, hallon crème med ljus & mörk choklad samt mörk chokladmousse, gjord på Valrhona Manjari 64 % och yoghurt för att lätta upp.

Citronmaräng

En klassiker! Mandelmördeg, syrlig citron crème under marängtäcke!

Kolapaj med chokladcrème

Består av mördeg, mazarinmassa, kola med rostade hasselnötter, valnötter och mandlar samt en choklad crème med 70 % och 80 % mörk choklad för att balansera det söta.

Cheesecake

Bakad cheesecake enligt konstens alla regler. Förändras efter säsong!