Bakelser

bakelse

Våra bakelser

Många olika bakelser har sett dagens ljus sedan vi öppnade i februari 2008! Sedan dess har vissa hunnit bli klassiker och andra återkommer varje säsong, ibland med uppdaterat utseende eller recept.

Vi försöker följa säsong så långt det går. Det innebär rabarber på våren, jordgubbar under sommaren och mycket choklad och exotisk frukt under vintern. Våra råvaror är de bästa utan undantag. All choklad, över 1 ton om året, kommer från franska Valrhona. Vaniljen kommer från Tahiti. Smör och grädde är en självklarhet. Vi kokar vår egen sylt och mixar eget vaniljsocker. Inga kompromisser för den goda smakens skull.

Allergisk mot något? Vi har alltid något i sortimentet som är utan gluten, laktos, mandel, nötter, gelatin, ägg! Med reservation för att allt tillverkas i samma lokal och inget går att garantera till 100 %.

Sortiment just nu:

Valrhona PassionValrhona Passion

En klassiker vid det här laget! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, tryffel med mörk & ljus choklad och passionsfruktspuré samt mjölkchokladmousse, gjord på Valrhona Jivara 40 % choklad. Dekoreras med kakaogelé och bladguld.

Valrhona HallonValrhona Hallon

För dig som älskar kombinationen hallon och mörk choklad! Består av en chokladbotten med 70 % mörk choklad, hallon crème med ljus & mörk choklad samt mörk chokladmousse, gjord på Valrhona Manjari 64 % och yoghurt för att lätta upp.

CitronmarängCitronmaräng

En klassiker! Mandelmördeg, syrlig citron crème under marängtäcke!

Kolapaj med chokladcrèmeKolapaj med chokladcrème

Består av mördeg, mazarinmassa, kola med rostade hasselnötter, valnötter och mandlar samt en choklad crème med 70 % och 80 % mörk choklad för att balansera det söta.

Cheesecake

Bakad cheesecake enligt konstens alla regler. Förändras efter säsong!